Skådespelare på teater

shutterstock_10071040-jpg-644x766_q100När man vill bli skådespelare på en teater i Sverige, så finns det många olika vägar att gå. De flesta som sysslar med teater har hållit på med det sedan de var små, men många kommer på i vuxen ålder att de vill bli mer kreativa och börja med någonting som de tycker är roligt, samtidigt som det är utvecklande. Det finns många teatersällskap i Sverige och många av dessa är öppna oavsett vad du har för talang. Många gånger handlar det helt enkelt om att ha roligt och att utvecklas, samtidigt som man spelar teater. Det finns dock många som arbetar med teater på en mer seriös nivå. För att bli en del av ett sådant sällskap så kan man vara tvungen att gå på många auditions. Det finns de som försörjer sig på heltid med att spela teater.

Det kan ta en relativt lång tid för att få ett fast jobb på en teater. Ofta får man arbeta sig uppåt mot de större rollerna, och visa vad man kan under en längre tid. Ju fler teaterkurser som du har gått på, desto större chans kommer du ha att få en roll inom en teater. Ha i åtanke att du inte alltid kommer att bli nekad på grund av att du inte har talang. Ibland kan man även bli nekad på grund av andra principer, som till exempel att man inte har rätt utstrålning för rollen i fråga. Därför gäller det att du går på så många auditions som det bara är möjligt. Ju fler auditions du går på, desto större chans har du att få spela en roll. När du väl är inne och arbetar permanent på en teater, kommer du sannolikt att få spela på de allra flesta. Du kan se en audition som en form av arbetsintervju.